Levent Böreğin tarihi 1968’de başlamıştır. Babasından öğrendiklerini geliştirerek kendine özgü bir tarifle ürününü hazırlayan Levent Usta, mesaiye her gün saat 03.30’da seyyar tezgahıyla yola düşerek başlıyor Levent Usta, birçok kişinin uykuda olduğu saatlerde tezgahını kurduğu Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ne ulaşıyor. Masa ve sandalyeleri kaldırıma kuran Levent Usta, daha sonra börekleri tezgahında sıcak tutmak için ocağı yakıyor. Adana, tarihi Klikya bölgesi… Binlerce yıllık medeniyetlerin gelip geçtiği topraklar… Anlatmakla bitmeyecek hikayeleri içerisinde barındırmış topraklar… Dışardan baktığınızda “kaba”, içerisine girdiğinizde sıcaklığını hemen hissettiğiniz kent. Kimler gelip geçmemiş ki! Bunları anlatmayı işin ehline bırakıp, biz böreğimize geri dönelim. Taşköprü’ye henüz günün ilk ışıkları düşmemiş, Seyhan nehri kendi halinde Akdeniz’e doğru yol alırken; Levent Usta hazırlığını tamamlamış, gün doğumundan önce lambaların aydınlattığı seyyar tezgahında çoktan satışına başlamıştır....
Çıtır çıtır hazırlanmış börekleri yemek isteyenler uykusundan oluyor. Ama bu durumdan kimse şikayetçi değil. Levent Usta, geceden malzemelerini hazırladığı börek tepsilerini yola çıkmadan önce pişirip tezgahının başında işini icra ederken; bu lezzeti tatmak isteyenler de sabah erken saatlerde tezgahın önünde yoğunluk oluşturuyor. Levent Usta, mesleğe 1989 yılında 16 yaşındayken başlamış, 19 yıldır da kendi tezgahında satış yapmaktadır. “Yaklaşık 8 yıl babamla çalıştıktan sonra seyyar tablada satışlara başladım. 19 yıldan bu yana aynı yerde satışlarımı yapıyorum. Rahmetli babamın mesleğini sürdürüyoruz. Ben babamın tarifiyle böreğin yapılışını öğrendiğim zaman bunu daha güzel yapabilmenin yollarını aradım. Önceki yıllarda su böreğinin üretiminde beyaz tuzsuz peynir kullanılırdı. Adana’da kaşarlı su böreği yapan ilk benim. Sürekli araştırarak, yenilikler yaparak lezzeti bu noktaya getirdim. Şimdiler de ise ise tek şikayet böreğimizin erken bitmesi oluyor.”